Nieuws

Earlybird tickets beschikbaar voor congres ‘Zorg in Balans’

Op 15 november organiseert Verpleegkundigecongressen.nl – niet geheel toevallig tijdens de ‘week van de werkstress’ – het congres Zorg in Balans in Nieuwegein. Uit onderzoek blijkt dat zorgprofessionals bovengemiddeld veel werkdruk ervaren. Zo heeft meer dan 25% van alle verpleegkundigen in Nederland wel eens overwogen te stoppen met zijn/haar baan vanwege stress op het werk … Continue reading “Earlybird tickets beschikbaar voor congres ‘Zorg in Balans’”

Lees verder

Schrijftalent gezocht

Verpleegkundigecongressen.nl is op zoek naar enthousiaste Verpleegkundigen, Verzorgenden en Helpenden die beschikken over een gezonde dosis schrijftalent. Ben jij of ken jij deze zorgprofessional die het leuk vind om tegen een (kleine) vergoeding te bloggen, vloggen en op andere manieren ervaringen met ons te delen? Neem dan contact op via info@verpleegkundigecongressen.nl.

Lees verder

Ester Kuiper opent congres ‘Wijkverpleging 2020’

Het congres ‘Wijkverpleging 2020’ wordt op woensdag 11 oktober geopend door Esther Kuiper. Ester Kuiper heeft bij zorgconcern Espria een Academy opgezet voor duurzame innovatie in de zorg met onder andere focus op integrale samenwerking in de wijk. Ze heeft zich vanuit meerdere invalshoeken bezig gehouden met vernieuwing (oa als waarnemend directeur Icare). Momenteel is ze programmadirecteur van de … Continue reading “Ester Kuiper opent congres ‘Wijkverpleging 2020’”

Lees verder

”Tijd is geld” zegt de manager

”ZORG IS TIJD NEMEN” zegt de ZORGVERLENER Mijn dag start met de overdracht van nacht op dag. Vervolgens lees ik mij in in de cliënten die ik bezoek en vervolgens help ik met de zorg. Op mijn stage merkte ik al dat er vaak tegen mij werd gezegd: “Je moet eens doorwerken, er zijn nog … Continue reading “”Tijd is geld” zegt de manager”

Lees verder

Te weinig zorgverleners, te veel zorg

Als klein meisje, van 5 of 6 jaar oud, ging ik met mijn opa en oma naar een dierenpark. Wij kwamen een man tegen in een rolstoel en ik vroeg: ‘kunt u echt niet meer lopen?’. De man antwoordde: ‘nee dat gaat niet meer’, waarop ik spontaan reageerde met: ‘dan gaat u toch nog maar … Continue reading “Te weinig zorgverleners, te veel zorg”

Lees verder

Het aanzien van weleer

Hij scharrelt door het huis met een ietwat paniekerige blik in zijn ogen. ‘Zonet was het er nog, en nu ‘poef!’ is het verdwenen’. Terwijl hij dit zegt zwaait hij theatraal met zijn armen. Hij scharrelt mompelend rond, het kon weleens gestolen zijn. Want dat doen ze. Jij niet maar die anderen, deelt hij me … Continue reading “Het aanzien van weleer”

Lees verder

Feestgevoel

Als ik de woonkamer van het verpleeghuis binnenloop zie ik mijn tante al in haar rolstoel zitten in de aangrenzende ruimte. Ze drinkt thee met een tuitbeker. De echtgenoot van een andere bewoonster vertelt dat Sinterklaas net weg is en dat mijn tante erg heeft genoten. ‘Zij heeft alle liedjes uit volle borst meegezongen’, vertelt … Continue reading “Feestgevoel”

Lees verder

Kroketje voor de heer F.

Als echte levensgenieter was dhr. F. vaste klant bij een van de meest kwalitatieve friettenten van Nederland waar hij dagelijks een kroketje uit de muur trok. Dit werd helaas een stuk lastiger vanaf het moment dat hij werd opgenomen. Toch kwam deze totaal begrijpelijk zucht naar een slap kroketje iedere nacht opzetten, waarna er naarstig … Continue reading “Kroketje voor de heer F.”

Lees verder

Hulpmiddelwereld.nl officieel partner

Wij zijn trots en blij dat wij mogen aankondigen dat Hulpmiddelwereld.nl zich officieel als partner aan Verpleegkundigecongressen.nl verbonden heeft. Directeur Rob Knops (Hulpmiddelwereld.nl): ‘Als Hulpmiddelwereld zien wij dat de druk op (mantel)zorgers toeneemt. Wij willen eraan bijdragen dat zorgbehoevende mensen zo lang mogelijk zelfstandig en veilig in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. Middels het … Continue reading “Hulpmiddelwereld.nl officieel partner”

Lees verder
Pagina 1 van 212
Vorige